Tomrum

Lackering & screentryck

Lackering är ett bra alternativ om man vill att en provserie ska ha rätt RAL-färg utan att köpa på sig de mängder som sedan behövs för serietillverkningen. Även på mindre serier kan detta vara den lösning man väljer om man har en specialfärg.

Här ser du ett exempel på några lackerade kåpor. Den gula är tillverkad i transparent pet-g och därefter lackerad på insidan för att ge ett djup i färgen. Samtidigt som färgen blir bra skyddas lacken från repor.

Den orangea kåpan är för en framtida serie maskiner som gick direkt på mässa.

IMG_4989

5464564Tomrum

Screentryck används ibland om man vill ha ett mönster eller logga i annan färg än detaljen. Används ofta på transparenta material.

Tomrum

Montering

Vi förädlar gärna produkter med montering av lås, gångjärn, elkomponenter med mera.  Det finns många olika sammanfogningstekniker, som till exempel tejp, lim, popnit, gänginsatser och ul-svetsning.

Man kan forma fast en plåtdetalj direkt i plasten vid formning för ökad styvhet i produkten. Man kan också konstruera plasten med hane/hona-lösning.

Varm och kallbockning av plaster från 0.25 mm upp till 10 mm. Dessa plaster fräses, stansas eller kapas fram före bockning.