Tomrum

Ett material med många möjligheter

HS Vakuumplast har mångårig erfarenhet och hög teknisk kompetens gällande tillverkning av produkter i plast. Vår maskinpark har kapacitet att klara höga krav på bearbetningsnoggrannhet och snabbhet. Till vår styrka är också det faktum att vi har en egen verktygstillverkning.

Vi är specialiserade inom vakuumformning. Enkelt uttryckt kan man säga att det är en snabb och därmed kostnadseffektiv tillverkningsmetod.

Detta gör det också möjligt för oss att anpassa oss efter kundens önskemål, oavsett om det handlar om stora eller små serier. Vi ser möjligheter och hjälper våra kunder med både standard- och skräddarsydda lösningar.

Tomrum

Plastens fördelar

Vi gillar plast! Varför då, är inte plast ohållbart, gammaldags och miljöovänligt?

Hade frågan ställts för 30 år sedan hade svaret sett annorlunda ut, nu kan vi bara konstatera att plaster är material med unika egenskaper och fördelar som gjort dem till favoritmaterial för många konstruktörer, uppfinnare och designers.

  • Plast är inte ett enda material – det är många olika material med varierande egenskaper. Vissa plaster är elastiska eller mjuka som bomull, andra är hårda och starka som metall. Du kan välja egenskap utefter behov; elastisk, töjbar, mjuk, hård, skottsäkert som glas, glidande, UV-resistent och så vidare.
  • Kort sagt; det finns en mängd olika plasttyper med skilda egenskaper och användningsområden. Plast är alltså inte bara ”plast” utan en hel materialfamilj med nästan obegränsade användningsmöjligheter.
  • Många tror att plasttillverkning är slöseri med energi. Faktum är att både tillverkning av plastråvara och plastprodukter kräver betydligt mindre energi än många av alternativen, eftersom tillverkningsprocessen oftast är mycket enkel, snabb och ekonomisk.
  • Plast har många fördelar i förhållande till andra material. Plast varken rostar eller ruttnar och kräver därför litet underhåll. Plast är motståndskraftigt mot vatten och många kemikalier, vilket innebär minskat slitage och ökad livslängd.

Tomrum

Tomrum