­

Tomrum

Investering i vakuumformningsmaskin

14 juni 2016

Efter att noggrant ha jämfört flera tillverkare har vi beslutat att investera i en ny vakuumformningsmaskin. Valet föll valet på Illig som leverantör.

Maskinen ska användas för tillverkning av våra mindre komponenter, från detaljer som ryms i handflatan upp till formatet 1000-700-300 mm (längd-bredd-höjd).

Den moderna maskinen är utrustad med den senaste tekniken som förvärme, servostyrning, skivmatning, reglerbar centralkylning, omgivnings avkänning, temp- alt. tidsstyrning för värme och kylning samt en mängd andra finesser.

För tillfället är maskinen är under tillverkning, men installeras under september månad.

vakuumformningsmaskin

Ny hemsida

17 april 2016

Idag lanserar vi vår nya hemsida. Vi har arbetat ganska länge på att skapa en ny sajt som kan visa vår verksamhet och nu känner vi oss mogna att lansera den. Tillsammans med Ann-Cathrin Granbäck på Ordpilot Höga Kusten har vi tagit fram en modern hemsida, som ska passa alla. Vi hoppas att du tycker den är intressant och att du hittar den information du söker. Har du frågor, tveka inte att kontakta oss. Det gör du på sidan Kontakt!

Vi hörs!

Hälsningar från
Michael, Sune och Hans

Truckbyte

truck

Vår gamla trotjänare från 1978 har till slut gett upp, så utmed det gamla och in med en ny som förhoppningsvis håller lika länge :)

2015

Byte till nytt affärssystem

monitor-logo-sm2

 

 

 

Vi byter affärssystem till Monitor MPS/ERP-system i oktober 2015. Detta som ett led för att kunna fortsätta förbättra leveranssäkerhet, lagerhantering med mera.

Verktygstillverkning

Vår verktygsavdelning har under mars 2014 börjat tillverka 5-axligt frästa prototypformar samt fräsfixturer i den fräs vi investerade i under förra året. Fördelarna är att vi kan snabbt komma fram till en nollserie & även enkelt efterjustera denna om det behövs. Det största verktyget som vi tillverkat under 2015 har utvändigt mått på 1650*550*600 mm.

verktygstillsverkning

2014

Vi utökar med ytterligare en 5-axlig fräs av märket CMS, denna i formatet 3000*2000*1200mm med 12 facks verktygsväxlare samt 8 kw spindel för att klara även fixturer samt vakuumformningsverktyg. Maskinen kan delas av och köra två olika detaljer simultant oberoende av skärverktyg. Detta eliminerar laddtid mellan cyklerna.

athena

Vi passar även på att investera i Tebis CAD/CAM-system för att höja noggrannheten på tillverkade detaljer och fixturer. I och med detta flyttas programmering i de flesta fall från maskinerna till kontoret, vilket frigör maskintid för att tillverka detaljer. Vi kan även erbjuda konstruktionshjälp vid framtagning av nya detaljer.

tebis

 

2013

Prestigefullt uppdrag till HS Vakuumplast AB

Under 2013 fick vi ett ärofyllt uppdrag – tillverka väskor åt Posten. Här är en annons vi hade i Kramforsbladet september 2013.

annons_kfbladet_sep13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utbyggnad av lagerhall/godsmottagning

År 2013 bygger vi en ny lokaldel för inkommande och avgående gods samt lager. Vi övertar även den sista delen av byggnaden som vi har haft uthyrd. Denna del byggs om till efterarbetesavdelning och en ny limavdelning byggs inne på avdelningen för polyuretanskumning.

utbyggnad